10 Mar 2015

HOTPOİNT ARİSTON ÇAMAŞIR MAKİNESİ ARIZA KODLARI

Sağ yanda bulunan ıs ledleri lHotpoint- Ariston  çamaşır makinenizin arıza
kodlarını gösterir. Bu ledlerin (ısı ledleri ) bir yada bir kaçının birlikte yanması cihazınızda hangi parçanın arızalı olduğunu gösterir.(LED 1 AŞAĞIDAN yıldız işaretinden BAŞLIYOR ! )
Bazı modellerde ise ısı ledleri değil, program akış düğmeleri sinyal verir. Sol baştan 1 - 2 - 3 - 4 - 5 diye ledler sayılarak hata kodu tespit edilir.
Tüm hotpoint ariston çamaşır makinelerinde arıza kodları aynıdır. Sinyal veren ledleri aşağıdan yukarı doğru yada soldan sağa doğru sayarak f kodu ile hata sayısı belirlenir.(margarita modelleri hariç.)


F01 (led 1) : Güç kartı arızalı (motor triyakı arızalı olabilir )

F02 (led 2) : Motor arızalı

F03 (led 2 ve 1 ) : yıkama ntc sensör açık yada kısa devre

F04 (led 3 ) : prosestat boş ve taşma kontakları aynı anda devre gösteriyor. prosestat arızalı.

F05 (led 3 ve 1 ) :tahliye pompası tıkalı yada arızalı

F06 (led 3 ve 2 ) : şeçim düğmesi kodu bulunamadı.

F07 (led 3, 2 ve 1 ) :yıkama rezistansı arızalı.

F08 (led 4) : rezistans arızalı- kart arızalı - rezistans açık devre yada kısa devre/kart üzerinde rezistans rölesi yapışık kalmış.

F09 (led 4 ve 1) : eeprom hatası - programlanmamış yada bozuk

F10 (led 4 ve 2) : prosestat ne dolu ne de boş sinyali veriyor.

F11 (led 4, 2 ve 1 ) : tahliye pompasına enerji gelmiyor.

F12 (led 4 ve 3 ) : ana kart ile ekran kartı arsında iletişim yok

F18 ( led 5 ve 2 ) : ana kart arızası. mikro işlemci  ve dsp arasında  iletişim hatası

H20 :MAKİNE SU ALMIYOR. ÇEŞMEYİ KONTROL EDİNİZ. SU BASINCI DÜŞÜK OLABİLİR. FİLTRELERİ TEMİZLEYİNİZ.filtre çeşmeden makineye bağlanan hortumun çeşme ucunda yada makineye bağlandığı noktada olur. lütfen hortumu söküp kontrol ediniz.
yukarıda yazılı işlemleri yapmanıza rağmen bir sonuç elde edemedi iseniz, cihazın kartı arızalı olabilir.
hotpoint h2o error code



Yedek parça fiyatları ve cihazlarınız ile ilgili sorularınız için bizleri arayabilirsiniz. İletişim formu aracılığı ile de irtibat kurabilirsiniz. En kısa sürede cevap verilecektir. DİNÇERLER TEKNİK SERVİS LTD. ŞTİ. 0312 484 1 501 - 484 1 502

167 yorum:

  1. indesit makinem f05 arızası veriyor. yukarıda tahliye pompası tıkalı yada arızalı yazıyor. bu ne demek. nereye bakmam gerekiyor yada ne yapmam gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (tekmelik denilen en alttaki uzun tek parçayı açtıktan sonra).tekmeliği açtıktan sonra sağ tarafta karşılaşacağınız kapağı açıp temizlemeniz gerekmektedir.
      (içinde para-toka vs. oluyor.)
      -eğer temiz ise yada içindeki yabancı parçaları çıkartıktan sonra (karşıdaki 4 kanatlı pervaneyi çevirin, bazen arasına sıkışıyor ve görünmüyor)yine su boşaltma işlemini yapmıyorsa, su tahliye pompası yada makine modeline bağlı olarak kart arızası olabilir.

      Sil
  2. Agl 109 yani sizin de fotoğrafını yayınladığınız makinemizin isi ledi yıldız tek yanıyor,program akış ledleri de yanıp sönüyor,arızamız ana kart mı yoksa güç kartı mıdır çözemedim,birde bize maliyeti ne olabilir,teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Anakart ve güç kartı aynı. Makineninizde sadece iki kart var. Birisi ekran diğeri de ana kart. Fiyatı ,makinenizin seri numaralarını yazarsanız tam fiyat verebilirim. Biz teşekkür ederiz. İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. slm bizimde garantisi 1ay önce bitenhotpoint ariston çamaşır makinemizin ana kartının yandığını söylüyor servis. seri numarası 080748480000 51034112065168 anakartı haricen bulabili rmiyim? maliyeti sizce ne kadar olur?

      Sil
  4. Makinemizin seri numarası:905016750*80571250000,açma kapama düğmesi ve program akış düğmeleri yanıp sönüyor,ısı ledinde * sabit yanıyor

    YanıtlaSil
  5. telefon aracılığı ile cevap verilmiştir.

    YanıtlaSil
  6. Erdinç KOCAERLER18 Haziran 2015 22:22

    Ariston marka L61 EU.2 model bulaşık makinam yıkama esnasında 1 ve 3 nolu ışıklar yanıp sönme yaparak arızaya geçiyor.Rica etsem bana ne arızası olduğunu söyleyebilirmisiniz.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Cihazınız filtresi yani içinde altta bulunan filtre tıkanmış olabilir. Onu temizleyiniz. Eğer duzelmez ise o parçanin değişmesi lazım. İyi günler. Biz teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  8. ariston makinem f07 hatası veriyor ? ve bazende 0:01. dakikada takılı kalıyor devamlı çalışıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihazınıza program atılması gerekiyor.

      Sil
  9. L61 makinem 2. Işıkta başlıyor .su boşaltın su alıyor. 2. Işıkta takılı kalıyor. Yardım lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cihaz su aldıktan sonra çalışıp 2. ışıkta takılı kalıyorsa, suyu ısıtıp ısıtmadığını kontrol ediniz. sorun rezistans yada anakartda olabilir.

      Sil
  10. AV82 çamaşır makinem ısıtmayı yapıyor yıkamadan sonraki ilk su boşaltmada pompa konumunda takılıyor leke çıkarma ve kapı kilit ledleri flaşlıyor müdahale etmezsem öylece durup kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su boşaltma süresini aşıyor olabilir. pompa motorunu temizlemenizi , eğer pis su giiderine ek hortum takılı ise orlarıda temizlemenizi tavsiye ederim. eğer işlem sonuç vermez ise pompa motorunu değiştirip cihazı denemek lazım.

      Sil
  11. Çamaşır makinam F12 hatası veriyor. Ve ışıklari yanip sönüyor. Maliyeti ne kadar olur.makinadan biz düzeltebilirmiyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba benim camaşır makinem işıkları yanıb sonuyor sürekli duruyor calısma dugmesi basıyorum yine duruyor servis baktı Didi sorun işıkta ama hep duruyor dakika oturuyor

      Sil
  12. Merhaba öncelikle cihazın arka kısmında bulunan kartı kablolarını selülozik tiner ile sildikten sonra tekrar takınız,anakart ve ekran kartı fiyatı cihazın modeline bağlı olarak değişir.

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    ariston AVXL105 çamaşır makinamın ikinci ışığı ve çalışma düğmesi, su alama sırasında, yanıp sönüyor ve değişik sesler çıkarıyor. nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. altan ikinci ışık ise f2 hatası motor arızalı, üstten ikinci ışık ise f4 prosestat arızalı.üst kapağı açınca sağda duran yuvarlak kahverengi parça

      Sil
  14. Acma kapama dugmesiyle program akis dugmeleri yanip sonuyor.isi ledinde yalnizca * yaniyor.AQGL 109 yani fotodaki makinenin aynisi.seri numarami bilmiuorum tahmini bir maliyet verebilir misiniz rica etsem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Anakart arizasi yaklasik 200-250 tl civarinda maliyeti var. Iyi gunler

      Sil
  15. Merhabalar makinem f1 hatası veriyo güç kartı arızası yazıyo benim yapabileceğim birşey mi değil se maliyeti konusunda bilgilendir misiniz.teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar makinem f1 hatası veriyo güç kartı arızası yazıyo benim yapabileceğim birşey mi değil se maliyeti konusunda bilgilendir misiniz.teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba. Makinenin modeline bağlı olarak fiyat değişir. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok yenisini almaktan başka. İyi günler

    YanıtlaSil
  18. ariston av 62 model makinam var program akış düğmelerinden en üsttekiyle kapak açma kilit ledi yanıp sönüyor arızası ne olabilir?

    YanıtlaSil
  19. ledi yanan düğme süper beyaz fonksiyon düğmesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. F8 arızası rezistans yada kartın üzerindeki rezistans rölesi arızalı

      Sil
  20. Merhaba benim makinamda başlat durdur düğmesi yanıp sönüyor arızası ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Makinenin modeli margarita ise o ışığın kaç kez yanıp söndüğünü saymanıZ gerekiyor

      Sil
    2. AQGL 109 MODELİ AQUALTIS ışık devamlı yavaş bişekilde yanıp sönüyor.

      Sil
    3. Başla beklet tuşu, arıza ışığı değil. Tuş basmıyor olabilir, cihaz herhangi bir nedenle yarıda kalmış olabilir. Cihazın fişini prizden çekip bir dakika kadar bekledikten sonra tekrar takıp çalıştırmayı deneyin.

      Sil
    4. görüntü bu
      http://i.hizliresim.com/rZ8E5a.jpg

      başlat/durdur ışığıda yavaş yavaş sönüp yanıyor :(

      Sil
    5. AQGL 109 MODELİ AQUALTIS ışık devamlı yavaş bişekilde yanıp sönüyor.

      Sil
    6. Kapı kilidine bakmak lazım öncelikle onun haricinde bişey diyemeyeceğim

      Sil
  21. merhaba. benim makinemde de aynı sorun. aqualtis 6kg.başlat durdur düğmesi yanıp sönüyor ve başlamıyor program. yıkama yapmıyor. prizden cekip tekrar taktım. ama degisen bısey yok. problem ne olabılır?

    YanıtlaSil
  22. merhaba. benim makinemde de aynı sorun. aqualtis 6kg.başlat durdur düğmesi yanıp sönüyor ve başlamıyor program. yıkama yapmıyor. prizden cekip tekrar taktım. ama degisen bısey yok. problem ne olabılır?

    YanıtlaSil
  23. Aynı proplem bendede var.baslat düğmesi basmıyor.uzun süre yanıp söndükten sonra sarı renk oluyor.bir daha basınca çalışıyor, su pompalamaya calışırken acayip sesler geliyor ve bir dakika sonra bütün led ısıklar yanıp sönmeye baslıyor.nedeni nedir acaba,yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  24. Aynı proplem bendede var.baslat düğmesi basmıyor.uzun süre yanıp söndükten sonra sarı renk oluyor.bir daha basınca çalışıyor, su pompalamaya calışırken acayip sesler geliyor ve bir dakika sonra bütün led ısıklar yanıp sönmeye baslıyor.nedeni nedir acaba,yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Altta pompa motorunu temizleyiniz.tıkanmış olabilir. Eğer sorun yoksa ana kart arızası büyük bir olasılıkla.

      Sil
  25. ana kart arızası ise eğer bize kaç liraya mal olur. yani fiyat aralığını öngörebilmek adına soruyorum. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  26. ana kart arızası ise eğer bize kaç liraya mal olur. yani fiyat aralığını öngörebilmek adına soruyorum. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. Kilit acik kapanıyur ne yapmaliyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha detaylı açıklama yaparsanız yardımcı olmaya çalışalım. Bir şey anlamadım yukarıda yazdığınızdan

      Sil
  28. IWC7123 fişi takınca makinaya elektrik gelmiyor 3 dakika sonra ışıklar yanıp sönüyor tuşlara
    basılmıyor lütfen yardım edermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük bir olasılıkla yazılımında bir sorun var. Yazılım yüklendikten sonra düzelmez ise kartın değişmesi gerekiyor.

      Sil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba benim makınemin kodu arxxf106 toz detarjan kullandigina iki defadir köpük kaçırıyor dışarıya kontrol ettiğimde kapaktan şu sizdiriyo ne yapmam gerek yardimci olur musunuz banyonun heryeri köpük icinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deterjanı az koymanızı öneririm.

      Sil
  31. Bizimki hotpoint ariston 9kg A+++ süper sessiz modeli. Pek de sessiz sayılmaz ama :) her neyse. İlk önce F08 arızası verdi. Çeşme bağlantısını, tahliye borusunu ve en alttaki tahliye kapağını açıp tek tek temizledim. Fişe taktım. Bu kez de F12 arızası verdi. Yatırdım makineyi. Bağlantı soketlerini üfleyerek tozunu aldım ve elimle biraz yerleştirir gibi yaptım. Ve tekrar fişi taktım. Bu kez de o an için 10. programdaydı. Ve sanki takılı kalmış gibi hiç bir şekilde ısı ayarı vs. yapılmıyordu. O an dua ettim. Allah'ım lütfen güzel makinemi çalıştır. Fişi sök tak yaptım. Ve sonuç makine çalıştı. Buradaki yorumlardan yola çıkarak makine çalıştırdım. Bu arada makine 3 yılı doldurmuş. Hiç bi sıkıntı yaşamadık. Dilerim bundan sonra yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim yaşamazsanız. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle

      Sil
    2. Maalesef sorun yaşadık. F08 arızası verdi tekrar. Servis geldi baktı. Anakart değişmesi gerek dedi. 300 lira. Halbuki arıza kodlarının yanında diyor ki; rezistans rölesi yapışık kalmış olabilir. Ona bile bakmadı. Demekki ben bi öncekinde o röleyi eski haline getirmişim. Belki röle değişse yetecek. Ne kartmış arkadaş 3 yılda bozuluyor. Şimdi tavsiye edebileceğin bişey var mı? Şimdiden teşekkürler

      Sil
    3. Bi elektronikçiye kartı gösterin isterseniz, rezistans dan gelen kabloları takip ederek röleyi bulabilirsiniz. Umarım rezistansı da kontrol etmişsinizdir

      Sil
    4. Röleyi tam olarak bilemediğim için bulamadım. Anakartın olduğu yerde mi yoksa başka yerde mi? Daha sonra lâzım olur gibisinden aklımda bulunsun. Söylersiniz sevinirim.
      Ben ne yaptığımı tekrar anlatayım. Herkes yararlansın.
      Makineyi yatırdım yere. Pense yardımıyla tahliyeye giden kocaman plastik siyah boruyu çıkardım. Elektrik süpürgesi ile pisliği çektim. Anakart üzerindeki kabloları tekrar yerleştirdim. Besmeleyle birlikte fişi taktım. F08 arızası vermeden çalıştı çok şükür. Tekrar başka bi programda çalıştırayım dedim. O da çalıştı çok şükür. Bence en ufak bi arızayı anakarta bağlayıp insanların parası var mı yok mu diye düşünmeden uçuk kaçık fiyatlarla ceplerini doldurmak bunların amacı. Niye? Çünkü temiz iş. Getirip götürmek yok. Taşıma eziyeti yok. Değiştir Anakartı. İndir cebe paraları. Serviste biraz çalışmışlığım olduğu için adamların mantığını biliyorum. 300 lira nedir ya! Hadi 50 - 100 lira bişey olsa tamam diyecem. Ama yazık günah. Hadi Bu dünyada milletin sırtına binersin de ahirette nasıl hesap vereceksiniz? Açıkçası serviste çalışamamamın sebebi budur arkadaşlar. Genelde herşeyi tamir etme yeteneğim olduğu için şükrediyorum Allah'a. Bi de Şikayetvar.com dan Anakartın 3 kez değiştirildiği bile olmuş. Fiyatları birbirini tutmuyor. Benim tavsiyem arkadaşlar; tahliye ve hazinesini sık sık temizleyin. Musluğu kapatıp hortumu sökün ve makineye giriş yerini de elektrik süpürgesi yardımıyla temizleyin. Makineyi yatırıp içerisine elektrik süpürgesi ile örümcek ağları vs. temizleyin. Kısacası makineyi temiz tutun. Allah'a emanet olun. Allah darda bırakmasın inşallah.

      Sil
    5. Biraz geç oldu kusura bakmayın. Röle kartın üzerinde. 4 tane Röle var. Onların sağlamlık kontrolünü yapmanız gerekiyordu.kartın değişmesi konusuna gelince malesef değiştirmek zorunda kalıyor yetkili servisler. Nedenine gelince, kart daha sonra farklı yerden yerlerden arıza verdiğinde bunu kullanıcıya izah edemeyiorsunuz ve anlaşmazlıklar doğuyor. Bu nedenle değişim yoluna gidiliyor. Sizlerde. Amin. Cümlemizi darda bırakmasın yaradan.

      Sil
  32. Merhaba .ariston A+++9 kg camasir makinasi
    Sıkma programina gecmiyor hic hata kodu da yazmiyor napmam gerekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen pompa motoru suyu boşaltmıyordur. Altta boydan boya olan uzun beyaz parçayı çıkarıp, sağda bulunan siyah kapağı açıp temizleyiniz.

      Sil
  33. Ariston aqd1070f 49 camasir makinemizde f5 arizasi veriyor bu ne demektir? Calisyirmaya calisiyoruz motor devreye girmiyor sadece kucuk bir tinlama sesi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makinenin ön yüzünde en altta boydan boya olan beyaz plastik i sökün. Sağ tarafta bulunan siyah kapağı çıkarın. Oraya yabancı bir cisim kaçmıştır. Para toka kürdan vs. Suyu boşaltamadığı için arızaya geçiyor.

      Sil
  34. Wml6081 çamaşır makinemin tahliye pompası çalışmıyor karttan 220v enerji gelmiyor arıza ne olabilir, Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Anakart arızası. Anakartı yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor. İyi günler

      Sil
    2. Teşekkürler çok pahalı 350 tl diyor servis

      Sil
  35. Wml6081 çamaşır makinemin tahliye pompası çalışmıyor karttan 220v enerji gelmiyor arıza ne olabilir, Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. Makina ariston AVL85 5 kg suyu alıyor isitmadan boşaltır kolay ütü zaman ayarı açma kapama tuşlarını ışıkları yanıp sönüyor arızası nedir ne tutar
    yanitlarmisiniz

    YanıtlaSil
  37. Meraba hotpoint çamaşır makinesi çamaşırı yıkadıktan sonra END diyor ama F06 hatası veriyor hemen kapağı açmıyor tekrar calismaya devam ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Program düğmesi ile ilgili bir problem ama program bittikten sonra hata veriyorsa, yazılımsal bir arıza olabilir. Servis program attıktan sonra düzelmez ise kartın değişmesi gerekebilir. İyi günler.

      Sil
  38. F06 hatası veriyordu simdide door yazıyor calismiyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılımsal bir problem olabilir. Eğer yazılım ile düzelmez ise anakartın değişmesi gerekiyor

      Sil
  39. Merhaba,

    Aqxl 89 model ariston çamaşır makinesi var. Hiçbir ışığı yanıyor. Fişi çıkarıp baktığımda sadece en sağdaki başlat/durdur düğmesi yanıp sönüyor. Sonra makinada hiçbir tepki yok.

    Sorun hakkında bilgini varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer başlat durdur tuşuna bastığınızda da makine harekete geçmiyorsa, kapı kilidinden başlayarak kontrol etmek gerekir.

      Sil
    2. makineyi uzun süre enerjisiz bıraktım. şimdide bütün ışıklar yanıyor ama düğmeler tepki vermiyor.

      Sil
    3. Muhtemelen anakartın da problem var. Eğer yazılım ile düzelmez ise anakartın değişmesi gerekiyor.

      Sil
    4. Servis geldi, motorda kaçak varmış bu sebeple kart yanmış. Motor tamiri ve yeni kart yapılması gerekiyormus. Ücret ne olur? Veya ne olmalıdır?

      Sil
    5. Kart değişimi ve motor tamiri yerine yeni makine dahami mantıklı olur?

      Sil
    6. Makinenin kazanı iyi durumda ise yada banyoda kullanmadıysanız, tamiri daha uygun olur mali açıdan.

      Sil
  40. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba makinemiz f10 hatasi veriyor. Icinde camasir yokken yikiyor ama camasir koyunca hemen hata veriyor. Ne yapmaliyiz? Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yardımcı olamayacağım.

      Sil
  42. wmg 722 model hotpoint makinam f1arızası veriyor acaba problem nedir

    YanıtlaSil
  43. wmg 722 model hotpoint makinam f1arızası veriyor acaba problem nedir

    YanıtlaSil
  44. Merhaba
    Benim wmf823 kodlu 8kga+++ makinam var ve acma dugmesine basinca dijital ekranda kirmizi anahtar cikiyor ve makina calismaya baslamiyor. Cok defa bunu tekrarliyoruz ve arada bir kere alip calisiyor ve mutluluktan ucuyoruz : ) sorun nedir acaba yardimci olurmusunuz..

    YanıtlaSil
  45. Tam ortasinda da f06 hatasi veriyor... Tekrar calistirmak icin ayni sekilde defalarca ugrasiyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banyoda kullanıyor iseniz makinenin arka sağ kısımda kart var onu selülozik tiner ile temizleyip deneyebilirsiniz tekrar. Eğer düzelmez ise karta yetkili servis tarafından yazılım yüklenip denenmesi gerekir. Bu işlemedede sonuç elde edemez iseniz anakartın değişmesi gerekiyor. İyi günler

      Sil
  46. Deniycem..Ilginize cok tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  47. Arl 62 kılıt lambası turuncu yanıp yanıp duruyo kıtleme yapmıyo yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başla beklet tuşuna basılı tutun ve tekrar çalıştırmayı deneyin. Yine kapak kiletlenmez ise öncelikle kapı kilidinin sağlamlığı kontrol edilmeli.

      Sil
  48. Beyazları yıkarken 1 saat 30 dakika sonrâ yandaki düğmeler yanıp sönüyor yıkama duruyor neden açaba

    YanıtlaSil
  49. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  50. Çamaşır makinesi F08 arızası veriyor bütün ışıkları yanıp sönüyor sanki şu boşaltıyormuş gibi ses çıkarıyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  51. Çamaşır makinesi F08 arızası veriyor bütün ışıkları yanıp sönüyor sanki şu boşaltıyormuş gibi ses çıkarıyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  52. İyi günler bizimde aqualtis AQ8L O92 U çamaşır makinesinin en sağdaki başlat düğmesi etrafındaki tüm ışıklar ve aç kapa ışığı birlikte seri bir şekilde yanıp sonuyor yardım ederseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      İyi günler
      Anakart arızası.

      Sil
  53. İyi günler ustam bizim çamaşır makinası avxxl 105 fişi takıp başlat tuşuna bastımızda bütün ışıklar aynı anda yanıp sönüyor.stop tuşuna bastığımda kapanmıyor .ancak fişi çekmek zorunda kalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Muhtemelen makinenin anakartında problem var ve tamiri mümkün değil. Yetkili servis çağırmanızda fayda var. Tahmini 250-300 TL arasında değişiyor fiyatı. İyi günler

      Sil
  54. Merhabalar makinem f13 hatası veriyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  55. Merhabalar makinem f13 hatası veriyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Makinenizin modelini yazarsanız yardımcı olalım Sayın Eraycan Eser

      Sil
    2. Merhaba benim makinemde f13 hatası veriyor in dersit ana kart ve kurutma ve sensor değişti yine hata veriyor servis çözüm bulamadi

      Sil
  56. IWC61050 MAKİNAM SİGORTA ATMA SEBEBİYLE ÇALIŞIRKEN DURDU..FİŞİNŞ ÇEKTİP TAKTIM AMA TÜM IŞIKLAR YANIP SÖNÜYOR ÇALIŞMIYOR..NEYİ VARDIR SİZCE..MALİYETİ NE KADAR TUTAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen makinenin anakartında problem var.

      Sil
  57. selam benim arxxf109tk model hotpointariston marka çamasır makinem var şuan f3 arza kodu gösteriyor arastırmalarımda ya kısa devre var yada ntc sensöründe arza var deniliyor bu ntc sensörü makinanın neresinde takılı vede fiatını söyleyebilirmisiniz şimdiden ilgi alakanıza teşekkürederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Makinenin arka kapağını açtığınızda hemen kazanın alt tarafında. Rezistans üzerine bağlı silindirik bir parça. Muhtemelen onu değiştirdiğini de düzelir. Rezistansıda kontrol etmek gerekir. İyi günler

      Sil
  58. Merhaba ARXGD 1291 modelinde f06 arizasi veriyor. Start/pause dugmesine basinca su aliyor gibi ama sonra bisey yapmiyor ekranda f06 yazisi vikiyor ekranin alt tarafinda 5 tane cizgi yanio sonuyor sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Seçim düğmesi ile ilgili karttan kaynaklanan bir problem. Maalesef anakartın değişmesi gerekiyor. İyi günler

      Sil
  59. benim makinam resimdeki makinanın aynısı. AQGL 109 makinayi açtığımda ekrandan program seciyorum kapı kilitleniyor fakat başka hiç bir ses yok. 15 dk öylece kalınca bütün dugmelerin ışıkları yanıp sönüyor. Ve ventillere elektrik gitmediğini tespit ettik. Makinanın sorunu nedir. Ana karttami sorun var acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Muhtemelen anakartı ile ilgili bir problem. Yazılım ile düzelmez ise ankartın değişmesi gerekir. İyi günler

      Sil
    2. Yazılım nasıl oluyor?

      Sil
    3. Sadece yetkili servis tarafından gerçekleştirilen bir müdahale. Kartın üzerine takılan bir parça ile cep telefonundan yazılım yükleniyor makineye.

      Sil
  60. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  61. Ariston Hotpoint çamaşır makinamin digital ekranında çeşme resmi çıkıyor şu gelişini kontrol ettim sıkıntı yok yıkama yapmıyor saati gösteren yerde h20 yazıyor neden olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. h2o :MAKİNE SU ALMIYOR. ÇEŞMEYİ KONTROL EDİNİZ. SU BASINCI DÜŞÜK OLABİLİR. FİLTRELERİ TEMİZLEYİNİZ.filtre çeşmeden makineye bağlanan hortumun çeşme ucunda yada makineye bağlandığı noktada olur. lütfen hortumu söküp kontrol ediniz.
      yukarıda yazılı işlemleri yapmanıza rağmen bir sonuç elde edemedi iseniz, cihazın kartı arızalı olabilir.

      Sil
  62. Mrb,çamaşır makinesi açar açmaz sigortayı attırıyor,sebebi nedir sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle cihazı fişini çekiniz ve açma kapama düğmesine bir kez basınız. Tekrar makinenin fişini prize takıp deneyiniz. Düzelmez ise rezistans yada yıkama motoru arızalı olabilir. Makinenin arka kapağını açtığınızda rezistansın topraklama kablosunu çıkartarak yada yıkama motorunun topraklama kablosunu çıkararak sorunun hangisinde olduğunu tespit edebilirsiniz. Cihazda elektrik varken müdahale etmeyiniz. İyi günler

      Sil
  63. Merhaba hotpoint Ariston fmg823 çamaşır makinası çalışırken kesik kesik bip sesi veriyor ekranda hiç bişey yazmıyor diğer ayarlarıda ilk günkü gibi neden olabilir yardimci olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  64. Hocam merhaba,
    benim hotpoint çamaşır makinem yıkama işlemi sonunda tüm ışıklarını yakıp söndürüyor ve çalışmasını bitmedi gibi gösteriyor. Fişi çekip takınca işlem bitti ışığı yanıyor. Yakın zamanda başka bir eve geçtim montajı mı yanlış oldu sorusu kafama takıldı. Acil yardımlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, pis su gideri ile alakalı bir durum söz konusu olabilir. Yerden yüksekliği 65 cm olmalı en az.genellike bundan dolayı bitirmiyor programı. İyi günler

      Sil
    2. Teşekkür ederim hocam. Saygılar

      Sil
  65. Merhabalar ustam aq93f 29 hotpoint makinam h20 hatasi veriyor arada bi uyari sesi veriyor sorun neyden kaynaklaniyor olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      H2O hatası makinenin su alamaması ile ilgili bir problem. Çeşmeyi yada temiz su hortumunu kontrol ediniz. Eğer bunlarda herhangi bir problem yoksa makinenin anakartında problem var. İyi günler

      Sil
    2. Merhaba makine avxl 105 hotpoint devamli calisiyor ne yapmam gerek yardimci olursaniz sevinirim tesekurler

      Sil
    3. Merhaba.
      Rezistansın arızalı olma ihtimali yüksek. Onu kontrol edin. Isınmayı tamamlayamadığı için diğer programa geçemiyor.
      İyi günler

      Sil
  66. Merhaba A1D1070F 49 kurutmali camasir makinem calisirken surekli bip bip uyari sesi cikartiyor herhangi bir hata kodu falanda vermiyor sorun ne olabilir.

    YanıtlaSil
  67. Merhaba AQD1070F 49 kurutmali camasir makinem calisirken surekli bip bip uyari sesi cikartiyor herhangi bir hata kodu falanda vermiyor sorun ne olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba AQ7L05 makinem calisirken tak tak seklinde kilit sesine benzer ses cikararak duruyo ve motor inlemesi sesi geliyo dururup calistiriyorum tekrar ayni olay oluyo ekrandaki isiklarda yanip sonme olmuyo sikinti nedir. Tesekkurler

      Sil
    2. Merhaba
      Eğer tüm ışıklar yanıp sönüyor ise anakartı arızalı.
      Yada hangi ışıklarını yanıp söndüğünü söyler iseniz yardımcı olmaya çalışayım.
      Tak tak sesi ise kapı kilidinin sesi.
      İyi günler

      Sil
  68. Merhaba AQD1070F 49 kurutmali camasir makinem calisirken surekli bip bip uyari sesi cikartiyor herhangi bir hata kodu falanda vermiyor sorun ne olabilir yardimci olabilirmisiniz Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Filtrelerini kontrol etmenizi öneririm. Onun haricinde herhangi bir problem olacağını tahmin etmiyorum.
      İyi günler

      Sil
  69. Adsız5 Kasım 2017 03:18

    Merhaba AQ7L05 makinem calisirken tak tak seklinde kilit sesine benzer ses cikararak duruyo ve motor inlemesi sesi geliyo dururup calistiriyorum tekrar ayni olay oluyo ekrandaki isiklarda yanip sonme olmuyo sikinti nedir. Tesekkurler

    Adsız5 Kasım 2017 03:29

    Merhaba
    Eğer tüm ışıklar yanıp sönüyor ise anakartı arızalı. 
    Yada hangi ışıklarını yanıp söndüğünü söyler iseniz yardımcı olmaya çalışayım.
    Tak tak sesi ise kapı kilidinin sesi. 
    İyi günler

    Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ekrandaki bütün isiklar yaniyor. Yanip sonen isik yok. Durdugu zaman motor inilti sesi geliyo. Bekleme dugmesine bastigimda tekrar calisiyo birkac dakika sonrada geri duruyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer su almıyorsa çeşmeyi kontrol edin ve çeşmeden makineye bağlı olan hortumu, filtre tıkanmış olabilir. Eğer su alıp, kazan dönmüyor vede motor sesi geliyorsa arka kapağı açın kayış motordan çıkmıştır. Bu arıza olmadan önce makineniz sesli çalıyordu ise kayış tekrar atacaktır . direk ysndincer@hotmail.com adresinede yazarak yanıt verebilirsiniz. İyi günler

      Sil
  70. merhaba ariston AQXXL109 çamaşır makinas i şu alıyor fakat yıkama yapmıyor pompa suyu boşaltıyor ama sıkmaya da geçmiyor yani kısaca motor hareket etmiyor sorun nedir acaba ekranda ışıklar normal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      AQXXL109 modellerinin bazılarında üç fazlı motor, bazılarında ise eski tip kömürlü motor kullanıldı.
      Eğer sizde bulunan cihazda kömürlü tip motor kullanıldı ise, motorun kömürleri bitmiştir. Arka kapağı açınca motoru kolayca sökebilirseniz. Bi bobinajcıya yada servise götürün kolayca yenisini takarlar, Ucuza mal olsun diyorsanız.
      İyi günler

      Sil
  71. Merhaba
    Hotpoint Ariston tcl 831 b kurutma makinemiz çalışmaya başladıktan 1 dakika kadar sonra arıza veriyor. Panel üzerinde ne kadar ışık varsa sürekli yanıp sönmeye başlıyor ve panel üzerinden kapatma yapılamıyor, ancak fiş çekilince duruyor. Kılavuzda yeterli bilgi bulamadım servis gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba cihazınızın ana kartı arızalı en yakın yetkili servisi arayarak teknik destek alabilirsiniz

      Sil
  72. merhaba ariston camasir makinas hic bir dugmesi yanmiyor neden olbilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Öncelikle makinenin bağlı olduğu prizi kontrol ediniz. Eğer prizde elektrik varsa makinenin fişi yada anakart arızalı olabilir.
      İyi günler

      Sil
  73. Merhaba
    Hotpoint ariston çamaşır makinesi fmf 923 kapak arızalı açılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba

      plastik bağlama çubuğu
      durma konumundan
      serbest kalana kadar tırnağı
      kullanarak çekip çıkarın,
      kapak kilidinin açıldığını
      gösteren “çıt” sesini duyana
      kadar aşağı doğru çekin.

      Sil
  74. Merhaba Ariston çamaşır makinası f09 hatası veriyor çözümü ile ilgili ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Teknik olarak müdahale edebileceğiniz bir problem yok. Karta program yükleyerek düzelmez ise kartın değişmesi gerekir.
      444 50 10 arayarak en yakın yetkili servisden yardım almanızı öneririz.

      Sil
  75. Merhaba indesit71052 eco 7 kilo camasir makinasi var cocuk sikmadayken dugmelere basti takili kaldi simdi butun isiklari yanip sonuyor bide sikmayla durulama isigi devamli yaniyor sotun nedir

    YanıtlaSil
  76. Selam benım arıston hotpoınt ARXGD1291 markalı camasır makınamın fısını takınca ısık yanmıyo ama bı takıntı geliyo 3dakıka sonra falan ekran acılıyo ve f 12 arıza nedeniyle butun ısıklar yanıp sonuyo yardımcı olurmusunuz. omalıyetı malıyetı ne olur

    YanıtlaSil
  77. Merhaba çamaşır makinem F11 hatası veriyor.Sorun ne olabilir.

    YanıtlaSil
  78. Merhaba 10 kg hotpoint makinem var battaniye attım kısa programda yıkansın diye fakat makine hem yıkamaya devam ediyor hemde ard arda dit dit diye ard yaklaşık 8 kez ötüyor sebebi ne olabilir

    YanıtlaSil
  79. ariston L61 bulaşık makinesi çalışmaya başlıyor. aldığı su içinde görünen rezistansın altında kalıyor ve rezistansa su değmediğinden kızarmaya başlıyor. Yardımcı olabilir misiniz.

    YanıtlaSil
  80. Merhaba ariston avl85 çamaşır makinemizde 4h olan led yanıyor makina hiçbir programda çalışmıyor sorun nedir

    YanıtlaSil
  81. Merhabalar.Rdpd107617jdtk İndesit çamaşır makinamız açma kapama tuşuna basmadan kendi kendine açılıyor. Manuel kapatıyoruz, bir kaç dakika içinde tekrar açılıyor. Programlarda ve yıkamada sorun yok ancak yıkama bitince fişten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Arızası nedir acaba?

    YanıtlaSil
  82. Merhabalar hotpoint makinem yikarken birde f 2 hata verdi ve ısıklari yanıp sönüyordu hemen durdum kapagi acmamla icinden sular boşaldi 1 yillik makinem acaba sorunu nedir

    YanıtlaSil
  83. İyi aksamlar arston çamaşır makinem hiç sorun yok ken door yazıyor ve çalışmıyor sorunu nedir acaba

    YanıtlaSil
  84. Makinede f12 yazıyı ne yapmam lazim

    YanıtlaSil
  85. Selamün aleyküm.. Fgm 923 çamaşır makinamın çocuk kilidi ışığı yanıp sönüyor. 3 saniye basılı tutmama rağmen sorun devam ediyor..diğer tuşlara basınca f6 kodu hatası ile beraber diğer ışıklar yanıp sönüyor.Sıkıntısının kaynağı ne olabilir..iyi günler .

    YanıtlaSil
  86. Selamün aleyküm.. Fgm 923 çamaşır makinamın çocuk kilidi ışığı yanıp sönüyor. 3 saniye basılı tutmama rağmen sorun devam ediyor..diğer tuşlara basınca f6 kodu hatası ile beraber diğer ışıklar yanıp sönüyor.Sıkıntısının kaynağı ne olabilir..iyi günler .

    YanıtlaSil
  87. Merhaba benim makinam F08 arıza kodu gösteriyor ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  88. Selamun aleyküm herkese hayırlı işler ARL62 arıza program seçip başlattıktan sonra su alıyor ve makine o şekilde kalıyor ara ara tık tık sesi geliyor
    Birinci ışık yıkama ışığı ve kapak kilitli ışığı yanık kalıyor
    Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  89. camasir makinamda "kireci temizleyin Hiçin tuşuna basin" yazisi cikiyor ve tamburun ic isiklari yanip sönüyor. dügmelerin hepsine bastim ama degisen birsey yok. alttaki tahliye yerinide söküp temizledim. ama degisen birsey yok. sizce neden boyle oldu

    YanıtlaSil
  90. F11 arızası da ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  91. Makinam servise girdiğinden beridir hiç düzelmedi yarın bidaha yollicam servise yine düzelöeden hemen getirecekler ama düzelmesse tüketici mahkemesine şikayette bulunacam

    YanıtlaSil
  92. makinam yikiyor duruluyor ama sikma islemine sira gelidiginde anahtar isigi yaniyor.acma kapama dugmelerine bastigimda takili kaliyor fisinden cekince tuslar tekrar calisiyor komurleri bitmisti yeni degistirdik.sorun nedir acaba

    YanıtlaSil
  93. Hotpoint çamaşır makinamız f 10 arızası verdi sebebi ve çözümü hakkında bilgisi olan var mi

    YanıtlaSil
  94. iyi geceler Ariston agualtis 10 kg kurutmalı makinem start verdiğimde kapı kilit sesi geliyor ve dor diye bir şey yazıyor sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  95. Hayırlı günler ben çamaşır makineyi aldığımdan beri sürekli sorun çıkarıyor şimdide F01 ekranda yanıyor sizlerden ricam ne yapmam gerekiyor bugün pazar çocukların okul kıyafetleri yıkanması gerekiyor bu şekilde olan varmı makinası nasıl çözdünüz yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  96. makinenizin anakarti arızalı anakarti söküp tv tamircisine makul bi fiyata tamir ettirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  97. Makinem önce f18 sonra f6 daha sonrada f1 arızası verdi hepsi birden oldu nasil cozebilirim

    YanıtlaSil
  98. F6 arızası veriyor ve kapı kilidi kitliyor 10 saniye sonra kendiliğinden açıyor

    YanıtlaSil
  99. ariston aqxl 89 tk çamaşır makinem rulman dağıttı bunun maliyeti nedir acaba birde biraz çalıştıktan sonra suyu boşaltıyor f2 ledi yanıyor ve diğer ışıklar aynı anda hızlıca yanıp sönüyor

    YanıtlaSil
  100. AQXL89TK 89 TK ANAKART YANMIŞ BULABILECEGIM YER VARMI ACABA

    YanıtlaSil

Bu sayfa altında yorum yaparak diğer kullanıcılara da yardımcı olabilirsiniz. Sorularınız teknisyenlerimiz tarafından gün içerisinde cevaplanacaktır.İletişim formu veya telefon aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.
Üye değilseniz lütfen yorum yapmak yada soru sormak için anonim kullanıcı tercihini seçiniz ve robot değilim kutucuğunu işaretledikten sonra çıkan resimleri aşağı kaydırarak üzerinde yazan nesnelere uygun fotoğrafları seçerek onaylayınız. yorumunuz başarı ile yayınlanacaktır.



Bulunduğuz İl İlçe Semt de yetkili servis direk numaralarını yazabilir, diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Herhangi bir serviste teknisyen iseniz, sitemizde yazar olmak ve site üyelerine yardımcı olmak için, ysndincer@hotmail.com yada iletişim kutusu aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.