5 Ağu 2016

DERİN DONDURUCU AYLIK NE KADAR YAKAR

indesit 250 LT lik  derin  dondurucu aldım  aylık ortalama nekadar  elektirek tüketimi yapar bilgi verirseniz memnun olurum


Yıllık tüketim gücü 247 kwh/ yıl olana göre hesapladık.

247/360=0,686 kwh günlük tüketim

0.686x30= 20,58 kwh aylık tüketim

20,58x0, 42=8,64 TL aylık olarak gözüküyor.

0,42 elektrik birim fiyatı, 2016 tarihli 

Ama tabi bu fabrikada yapılan test sonuçları. Yani cihaz hiç açılıp kapatılmıyor.
 Evde hali ile açıp kapatmalar oluyor 

Ayrıca aldığınız derin dondurucu sandık tipi ise içinden alacağınız yiyeceğin bulunduğu yer, - diyelim en altta- cihazın kapağının açık kalmasını ve diğer yiyeceklerin de sıcaklığını artırıyor.  Bu nedenle cihazın çalışma süresini artırıyor ve daha fazla elektrik tüketiyor.

Dikey tip çekmeceli derin dondurucu da ise yatay tip derin dondurucuya göre yiyeceği daha kolay alabileceğiniz için ısı kaybı daha az olacağından, elektrik tüketiminin daha az olacağı kanısındayız. 

kullanım şartlarına bağlı olarak aylık en az 20 TL faturanıza ek masraf getirir görüşündeyiz.
İyi günler.

Derin dondurucu aylık ne kadar elektrik harcar.
Buzdolabı aylık ne kadar elektrik harcar..

1 yorum:

Bu sayfa altında yorum yaparak diğer kullanıcılara da yardımcı olabilirsiniz. Sorularınız teknisyenlerimiz tarafından gün içerisinde cevaplanacaktır.İletişim formu veya telefon aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.
Üye değilseniz lütfen yorum yapmak yada soru sormak için anonim kullanıcı tercihini seçiniz ve robot değilim kutucuğunu işaretledikten sonra çıkan resimleri aşağı kaydırarak üzerinde yazan nesnelere uygun fotoğrafları seçerek onaylayınız. yorumunuz başarı ile yayınlanacaktır.



Bulunduğuz İl İlçe Semt de yetkili servis direk numaralarını yazabilir, diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Herhangi bir serviste teknisyen iseniz, sitemizde yazar olmak ve site üyelerine yardımcı olmak için, ysndincer@hotmail.com yada iletişim kutusu aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.